Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 119 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Άκρως επιτυχήμενη η 3η Εκδήλωση Ποδηλασίας  για τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 η καθιερωμένη πια Εκδήλωση Ποδηλασίας προς τιμή του Τιμίου Σταυρού Καρπάσιας. Οι δρόμοι των κατεχόμενων χωριών μας πλημμύρισαν από ποδηλάτες και ποδηλάτισσες όλων των ηλικιών που ξεπέρασαν τους 100! Η εκδήλωση ποδηλασίας έγινε συναπάντημα ποδηλατών όλων των κοινοτήτων της Κύπρου μέσα σε πνεύμα συνύπαρξης και ενότητας με σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός. Μαρωνίτες, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι και ξένοι ποδηλάτησαν προς τιμή του Τιμίου Σταυρού σκορπώντας με τις πεταλιές τους χαρά και ελπίδα στους λιγοστούς εγκλωβισμένους μας.

Η Εκδήλωση Ποδηλασίας διεξήχθει χωρίς κανένα πρόβλημα χάρη τόσο στη συνδρομή  της οργανωτικής επιτροπής όσο και όλων των οργανωμένων συνόλων που συμμετείχαν σε αυτή. Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους φίλους ποδηλάτες του δικοινοτικού ποδηλατικού ομίλου που ενίσχυσαν με την παρουσία τους τη φετινή εκδήλωση.

Εκκίνηση της ποδηλασίας ήταν ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη. Οργανωμένοι σε τέσσερις ομάδες, που συμβολικά αντιπροσώπευαν τα τέσσερα μαρωνίτικα χωριά, οι ποδηλάτες ξεκίνησαν με προορισμό την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια διασχίζοντας το δάσος Δυορίου –Καρπάσιας. Ανάμεσα στους ποδηλάτες και μικρά παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα που ακολουθούσαν με ενθουσιασμό τους μεγάλους.

Συνοδευόμενοι από το ιδιαίτερα συγκινητικό και συνεχές χειροκρότημα των εγκλωβισμένων οι ποδηλάτες σχημάτισαν ένα ζωντανό ποτάμι που χυνόταν στους δρόμους και οι ακτίνες των ποδηλάτων τους σκορπούσαν το μήνυμα της φιλίας και της αδελφοσύνης που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις κοινότητες της Κύπρου.

Στον τερματισμό, όλοι οι ποδηλάτες επισκέφτηκαν τη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό. Η εκκλησιαστική επιτροπή του Τιμίου Σταυρού και οι διοργανωτές δεξιώθηκαν μετά τους συμμετέχοντες στην πλατεία του χωριού στην παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ. Ιωσήφ Σουέιφ. Ο κ. Πέτρος Π.Κατσιολούδη, ως γενικός οργανωτικός της εκδήλωσης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους υποστηριχτές και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Ακολούθησε κλήρωση.

 Χορηγοι της εκδήλωσης: Garage Μάριος Φραντζής, οικ. Μαρούλλας Παύλου Κατσιολούδη, Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών, οικ. Ιωάννη Μαυρίδη, Μαρία Κόκκινου, Κτήμα Χριστούδια, Μάριος Κασάπης, Ακαδημία Ποδοσφαίρου ELITE, OceanBasket, Κομμωτήριο €9.90, Εστιατόριο “Το Μαρκί”, Εστιατόριο “Καρπάσια”, Παγωταρία Κορμακίτη.

Θερμές Ευχαριστίες στη Γιαννούλα Ορφανού, στο γιατρό Γιαννάκη Μάρκου, σε όλα τα οργανωμένα σύνολα των χωριών μας, καθώς επίσης και σ’ όλους τους συμμετέχοντες.