Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 165 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Για μια Ευρώπη περισσότερης αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Για μια Ευρώπη περισσότερης  αδελφοσύνης και αλληλεγγύης

"Εγκόσμια αγαθά και η διάταξη της κοινωνίας πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου" (Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου)

 

Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα  ζωής και  πεπρωμένου. Αντιμετωπίζοντας την κοινωνική κρίση, οι Χριστιανοί έχουν όλα τα μέσα στη διάθεσή τους για να διαμορφώσουν μια Ευρώπη μεγαλύτερης αδελφοσύνης και αλληλεγγύης που βάζει τους ανθρώπους στο επίκεντρο του έργου της.  Η τρέχουσα κρίση προσφέρει στους Χριστιανούς μια ευκαιρία να ασχοληθούν με καινοτόμες και αποφασιστικές μεθόδους για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και ειρήνης.

 

Αυτή είναι η αίσθηση που προκύπτει από την διάσκεψη  μεταξύ των συμμετεχόντων, λαϊκών και επισκόπων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν με την ευκαιρία της 2ης διάσκεψης Καθολικό- κοινωνικές ημέρες για την Ευρώπη.  Στη συνάντηση της Μαδρίτης πραγματοποιήθηκαν, μια ανταλλαγή εμπειρίας, συζήτηση ιδεών και στιγμές κοινωνίας και προσευχής. Βοήθησε στην προβολή του πλούτου και της πολυμορφίας της δέσμευσης των χριστιανών στην κοινωνία.

 

Η συνάντηση, προωθούμενη από τις δύο Ευρωπαϊκές Επισκοπικές Συνόδους COMECE (Επιτροπή Επισκοπικών Συνόδων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας) και CCEE (Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Επισκοπικών Συνόδων), σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Σύνοδο των Ισπανών Επισκόπων. Περίπου 200 συμμετέχοντες απεσταλμένοι των Επισκοπικών Συνόδων της Ευρώπης ή από ενώσεις και εκκλησιαστικούς φορείς από την ήπειρο, που εκπροσωπούν  31 χώρες, συγκεντρώθηκαν γύρω από το θέμα "Η Χριστιανική πίστη και το μέλλον της Ευρώπης."

 

Οι συμμετέχοντες,  μεταξύ αυτών  ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ μαζί με την κυπριακή αποστολή αποτελούμενη από τον κ. Αντώνη Σκούλλο και JosephΜιχαήλ, υποκινήθηκαν στην εργασία τους από το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου που ακολουθεί:

 

Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στους συμμετέχοντες στην διάσκεψη των II Καθολικών Κοινωνικών ημερών για την Ευρώπη στη Μαδρίτη Σε ένα μήνυμα που υπογράφεται από τον Καρδινάλιο Pietro Parolin (Υπουργό Εξωτερικών) και που διαβάστηκε στο άνοιγμα της συνάντησης των II Καθολικών Κοινωνικών ημερών για την Ευρώπη από το Γενικό Γραμματέα της COMECE (Επιτροπή Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας) Αιδ. Patrick Daly, ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζει ότι "μια από τις μεγάλες προκλήσεις για την Εκκλησία στην Ευρώπη είναι να βρεθούν αποτελεσματικοί τρόποι που θα συσχετίσουν το φως του Ευαγγελίου  με τα πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν την ήπειρο", και ενθαρρύνει τους πάνω από 200 συμμετέχοντες που συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη μέχρι την Κυριακή 21 "για να εμβαθύνει τη δική σας επιδίωξη της αγιότητας με μια σταθερή δέσμευση για προσωπική προσευχή και μεταστροφή" και στην "προσφορά στους διάφορους τομείς της κοινωνίας μια πιο συνεκτική και χαρούμενη μαρτυρία που θα αφυπνίσει συνειδήσεις στην πραγματικότητα ότι τα εγκόσμια αγαθά και η διάταξη της κοινωνίας πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και την απόλυτη ικανοποίηση τους στο Θεό ".  Μια εκκλησία έγραψε ο Πάπας "δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις υλικές ανάγκες όσων υποφέρουν, και θα μάθει επίσης πώς να παρέχει μια πιο πειστική διακήρυξη της αλήθειας και σωτηρίας σε εκείνους που πεινούν και διψούν για την αιώνια ζωή και σε εκείνους που «σας καλούν να λογοδοτήσετε για την ελπίδα που είναι μέσα σας" (Α Πέτρου 3:15).

 

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος μεταγράφεται παρακάτω:

 

«Εκ μέρους της Αυτού Αγιότητας Πάπα Φραγκίσκου, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας χαιρετήσω, τους αδελφούς σας επισκόπους, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στη φετινή διάσκεψη "Καθολικές Κοινωνικές Μέρες για την Ευρώπη", ενώ συγκεντρώνεστε στη Μαδρίτη από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου. Σας διαβεβαιώνω για την Πνευματική εγγύτητα του Αγίου Πατέρα καθώς καταπιάνεστε με το θέμα «Η Χριστιανική Πίστη και το μέλλον της Ευρώπης".

 

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις για την Εκκλησία στην Ευρώπη είναι να βρει αποτελεσματικούς τρόπους για να συσχετίσει το φως του Ευαγγελίου με τα φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν την ήπειρο.  Αναλαμβάνοντας αυτή την πρόκληση, ο συμμετέχων για όλους τους πιστούς, σύμφωνα με την κατεύθυνση του Συμβουλίου της Διάσκεψης των Επισκόπων της Ευρώπης και της Επιτροπής των Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, επείγει περισσότερο. Στην αποστολική του Παραίνεση, Evangelii Gaudium, ο Πάπας Φραγκίσκος μας θυμίζει ότι "από την καρδιά του Ευαγγελίου βλέπουμε τη βαθιά σύνδεση μεταξύ του ευαγγελισμού και της ανθρώπινης εξέλιξης" (178). Είναι πεπεισμένος ότι, ενώ σκέπτεστε βαθιά τους πολλούς τομείς στους οποίους το φως του Ευαγγελίου ρίχνει έννοια, θα είστε σε θέση να εντοπίσετε νέους και συγκεκριμένους τρόπους για να ανταποκριθείτε στις ποικίλες ποιμαντικές ανάγκες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Άγιος Πατέρας σας ενθαρρύνει να εμβαθύνετε τη δική σας επιδίωξη της αγιότητας με μια σταθερή δέσμευση για προσωπική προσευχή και μεταστροφή.  Έτσι θα προσφέρετε στους διάφορους τομείς της κοινωνίας μια πιο συνεκτική και χαρούμενη μαρτυρία η οποία θα αφυπνίσει συνειδήσεις στην πραγματικότητα ότι τα χρονικά αγαθά και η παραγγελία της κοινωνίας πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και στην απόλυτη ικανοποίηση τους στο Θεό.  Ο ίδιος προσεύχεται ιδιαίτερα όπως αυτή η σύσκεψη αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η πίστη,  μας αναγκάζει να μεταδίδουμε την αγάπη της Εκκλησίας για τους φτωχούς, για όσους υφίστανται διώξεις, για όλους όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και για εκείνους που έρχονται στην Ευρώπη σε αναζήτηση καταφυγίου.  Μια Εκκλησία που δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις υλικές ανάγκες εκείνων που υποφέρουν θα μάθει επίσης πώς να παρέχει μια πιο πειστική διακήρυξη της αλήθειας και σωτηρίας σε εκείνους που πεινούν και διψούν για την αιώνια ζωή και σε όσους "σας καλούν να λογοδοτήσετε για την ελπίδα που είναι μέσα σας" (Α Πέτρου 3:15).

 

Αναθέτοντας όλους τους συμμετέχοντες της σύσκεψης  αυτής στη στοργική φροντίδα της Παναγίας της Ευρώπης, η Αυτού Αγιότητα χορηγεί την Αποστολική του Ευλογία ως ενέχυρο της χάριτος, ειρήνης και χαράς.

 

Με εκτίμηση εν Χριστώ,

 

Καρδινάλιος Pietro Parolin

Υπουργός Εξωτερικών