Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014 Αμμόχωστος- Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Εκδρομή 1 Νοεμβρίου 2014

Αμμόχωστος-  Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου

( Proveditore Antonio Loredano,1476 )

 

 

 

Η κοσμοπολίτικη πόλη της Αμμοχώστου υπήρξε πάντα μια ζωντανή μαρτυρία συνύπαρξης ανθρώπων και θρησκειών.

 

Όταν η Αμμόχωστος κτυπήθηκε άγρια από την πανώλη το 1363 οι κάτοικοι της, κάθε θρησκείας και δόγματος, Έλληνες, Μουσουλμάνοι, Αρμένιοι, Νεστοριανοί, Ιακωβίτες, Εβραίοι, Ινδοί, Αβυσσύνιοι και Σαρακηνοί περπάτησαν ξυπόλυτοι και νηστικοί στον Καθεδρικό ναό του  Αγίου Νικόλαου και μαζί με το αντιπρόσωπο του Πάπα, ζήτησαν όλοι το έλεος του Κυρίου.

(Philip of Mézières)   

 

Η Stella Orientis,  Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών Κύπρου, σας προσκαλεί στην Εκδρομή:  «Αμμόχωστος – Το κλειδί και η καρδιά της Κύπρου. Μια περιήγηση με την Άννα Μαραγκού»  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 01 Νοεμβρίου 2014. 

 

Η εκδρομή τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέιφ.

 

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

 

$1-          Αναχώρηση από Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Κύπρου  στις 8:30

$1-          Άφιξη στην Πύλη της Ξηράς και επίσκεψη στον Προμαχώνα του Τοξότη, και περιήγηση κατά μήκος των τειχών της Αμμοχώστου προς δυσμάς, όπου θα δούμε τις εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, της Αγίας Άννας, των Καρμελιτών και των Αρμενίων. Θα διασχίσουμε την πόλη περνώντας από το Οθωμανικό Κελτικλί Χαμάμ, προς το λιμάνι και τον Αγιο Γεώργιο των Λατίνων, τον Πύργο του Οθέλλου, την Πύλη της Θάλασσας.

$1-          Μικρή ανάπαυλα για γεύμα σε εστιατόριο (παρά τον μεγαλοπρεπή ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου)

$1-          Συνέχεια περιήγησης προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικόλαου, το Παλάτι, τις εκκλησίες των Φραγκισκανών, τη διπλή των Ιπποτών και των Τεμπλάρων, των Πέτρου και Παύλου, και Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, την Αγία Ζώνη και το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου .

$1-          Αναχώρηση για Λευκωσία στις 15.00 μ.μ.

 

Συμμετοχή: €25 το άτομο συμπεριλαμβανομένου ξεναγού,  μεσημερινού γεύματος, 1 κυπριακού ποτού και καφέ.

 

Για πληροφορίες και προκρατήσεις  παρακαλούμε όπως αποτείνεστε στη Μαρία Σκορδή στο τηλέφωνο 99 -562712  ή στην Έλλη Ορφανίδου στο τηλέφωνο 99-497381.