Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 75 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

 

                                                                                                                    

 

 

 

 

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25-26 Απριλίου στον Κορμακίτη

 

 

Το προσφυγικό Σωματείο  Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ που ιδρύθηκε το 1950 και προσφυγοποιήθηκε μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην προσπάθεια του να αναβιώσει τα παλιά ήθη και έθιμα του χωριού μας για τον εορτασμό του προστάτη μας Αγίου Γεωργίου οργανώνει για Τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου στον κατεχόμενο Κορμακίτη.

 

Σκοπός και στόχος μας είναι η προσέλκυση και συμμετοχή όλων των κατοίκων του Κορμακίτη και όλων των Μαρωνιτών που είναι διασκορπισμένοι τώρα σε όλη την Κύπρο συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, της γλώσσας μας και της σύσφιξης των σχέσεων μας μεταξύ των νέων μας και όλων στοιχείων του Κυπριακού λαού.   

 

Οι εκδηλώσεις που αρχίζουν το Σαββάτου 25 Απριλίου περιλαμβάνουν ξεναγήσεις στα  αξιοθέατα του χωριού, Εσπερινό στην μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου προστάτη του χωριού μας και ακολουθεί γλέντι και χορός στη πλατεία του χωριού όπως ήταν το παλιό έθιμο.

 

Την Κυριακή  26 Απριλίου θα γίνει η θεία Λειτουργία η ώρα 8.00 πμ και ακολουθεί το Παζάρι του χωριού όπου εγκλωβισμένες γυναίκες του χωριού μας έχουν κατασκευάσει  και θα προσφέρουν παραδοσιακά γλυκά, ζυμωτά και άλλα χειροποίητα προϊόντα. Θα εκτίθενται επίσης διάφορα κατασκευάσματα παραδοσιακής τεχνογνωσίας από Τουρκοκύπριους κατοίκους των γειτονικών χωριών όπως τσέστες, καλάθια, πήλινα δοχεία ,καρέκλες κτλ.

 

Μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει στην αυλή της Εκκλησίας Παιδικό Εργαστήρι Ζωγραφικής από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Μάρωνας και Τερρά Σάντα με θέμα τον Κορμακίτη και καλλιτεχνική παράσταση με χορούς και τραγούδια από Οργανωμένα Σύνολα της Κοινότητας  μας. Θα ακολουθήσει Γύρος του Κορμακίτη από δρομείς εθελοντές της Κοινότητας και των Ηνωμένων Εθνών φίλους του Κορμακίτη.

 

Το Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου που οργανώνεται από το Σωματείο μας για Τέταρτη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στο χωριό μας τις ημέρες εκείνες Μαρωνίτες, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δίδοντας το μήνυμα της αρμονικής συμβίωσης όλων των Κυπρίων σε μια ενωμένη κοινή Πατρίδα.

 

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το Φεστιβάλ μας να παρακολουθήσετε την θεία λειτουργία, τις εκδηλώσεις μας, να δώσουμε κουράγιο και χαρά στους ηρωικούς μας εγκλωβισμένους και να δείξουμε έμπρακτα την επιθυμία επιστροφής στις ρίζες μας που δεν είναι άλλα από τα χωριά μας Ασώματος, Αγία Μαρίνα, Καρπάσια και Κορμακίτης. 

 

        

      

 

       Μ. Χατζηρούσσος

       Πρόεδρος του Σωματείου Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ