Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 527 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα τόσο σε έντυπα μέσα ( Φιλελεύθερος, Πολίτης, Κίπρις)  όσο και σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της κοινότητας μας οι κοινοτάρχες των κατεχόμενων Μαρωνίτικων χωριών πραγματοποίησαν σύσκεψη και αποφάσισαν ομόφωνα τις θέσεις τους σε σχέση με το μέλλον της Μαρωνιτικής Κοινότητας σε μια πιθανή επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Οι θέσεις αυτές συνοψίζονται ως ακολούθως:

$1·        Πάγια, διαχρονική και αμετάκλητη θέση μας είναι η Επιστροφή σε ΟΛΑ τα Μαρωνίτικα χωριά μας Κορμακίτη, Ασώματο, Αγία Μαρίνα και Καρπάσια κάτω από συνθήκες απόλυτης ασφάλειας αλλά και εξασφάλισης όλων των βασικών ελευθεριών όπως εγκατάστασης, ιδιοκτησίας και Ελεύθερης Διακίνησης προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων που αποτελούν θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

$1·        Ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας για άμεση επιστροφή των Μαρωνιτών στην Αγία Μαρίνα, Ασώματο και των 17 σπιτιών στην Καρπάσια μέσα στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μέχρι την τελική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

$1·        Όλα τα χωριά μας θα πρέπει να παραμείνουν διοικητικά αλλά και γεωγραφικά κάτω από τον έλεγχο της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στην οποία επιλέξαμε να ανήκουμε με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την σύσταση  του συντάγματος το 1960. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και πάντοτε σαν αναπόσπαστο μέρος του Ελληνικού συνιστώντος κρατιδίου σε μια Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει σίγουρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος του εκπροσώπου μας στη Βουλή αποκτώντας λόγο και ψήφο σε θέματα που αφορούν την κοινότητα μας.

$1·        Διαφωνούμε με οποιανδήποτε μορφή συμπλεγματοποίησης  των χωριών μας με σκοπό την δημιουργία μιας αυτόνομης περιοχής. Αυτή η εξέλιξη η οποία θα αλλάξει τον χαρακτήρα και την υπόσταση των χωριών μας θα έχει ως αποτέλεσμα την γκετοποίηση της κοινότητας μας και οι συνέπειες θα είναι πλέον καταστροφικές με ορατό τον κίνδυνο ακόμη και του αφανισμού της Μαρωνιτικής κοινότητας.

$1·        Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν συμμετείχαμε στην ετοιμασία ή την επίδοση οποιουδήποτε υπομνήματος του Εκπροσώπου μας και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι όποιες επαφές ή μνημόνια που αφορούν το πολιτικό μέλλον της κοινότητας μας θα πρέπει να γίνονται σε απόλυτη συνεργασία με την εκάστοτε εκλελεγμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να τυγχάνουν  της έγκρισης τουλάχιστον των νόμιμα εκλελεγμένων θεσμών της Μαρωνιτικής κοινότητας. Το πολιτικό μας μέλλον στην πολυπολιτισμική μας πατρίδα Κύπρο το χειρίζεται η εκάστοτε Κυπριακή Κυβέρνηση η οποία διαχρονικά αποτελεί εγγύηση για την επιβίωση της Μαρωνιτικής κοινότητας και θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να εκφράσουμε την ικανοποίηση αλλά και ευχαριστίες μας.

Τέλος θα θέλαμε να δηλώσουμε την αμέριστη αλλά και συνεχή στήριξη μας στις προσπάθειες τόσο του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριου Νίκου Αναστασιάδη όσο και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κυρίου Μουσταφά Ατκιντζί στον αγώνα που διεξάγουν για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της μαρτυρικής μας πατρίδας.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 20 Σεπτεμβρίου 2015

 

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ

ΗΛΙΑΣ  ΚΑΤΣΙΟΛΟΥΔΗΣ  - Κοινοτάρχης Κορμακίτη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΧΑΝΝΑΣ- Κοινοτάρχης Ασωμάτου

ΠΑΡΤΕΛΛΗΣ Χ¨¨ΦΕΣΣΑΣ – Κοινοτάρχης Αγίας Μαρίνας

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Χ¨¨ΑΝΤΩΝΗΣ – Κοινοτάρχης Καρπάσιας