Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Αρ. 218                                       Τετάρτη, 25/6/2014

 

Συνάντηση των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων

στη Βουλή με αντιπροσωπία Επιτροπής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου

 

Οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ.κ. Αντώνης Χατζηρούσος, Βαρτκές Μαχτεσιάν και Μπενίτο Μαντοβάνη, αντίστοιχα, είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Θρησκευτικών Οργανώσεων και Εθνικών Μειονοτήτων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας, στα πλαίσια επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί από χθες στην Κύπρο. Στην αντιπροσωπία μετέχουν οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής κα Tamara Dorina Ciofu και κ. Tudor Ciuhodaru, ο Γραμματέας κ. Ioan Sorin Roman, καθώς και το Μέλος της Επιτροπής κ. Mircea Lubanovici. Στη συνάντηση τους συνόδευε ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Ion Pascu.

 

Οι Ρουμάνοι βουλευτές ενημερώθηκαν για την ιστορική παρουσία των θρησκευτικών ομάδων στην Κύπρο και για το καθεστώς που τους αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συζητήθηκαν δε θέματα που άπτονται της εκπροσώπησης των θρησκευτικών ομάδων στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τέλος, ανταλλάγηκαν απόψεις για την ουσιαστική συμμετοχή των μειονοτήτων στις δύο χώρες.