Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 96 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗ

Σεμνή ποιμαντική ανακοίνωση κινητοποίησε όλους τους κατοίκους, εγκλωβισμένους και εκτοπισμένους. «Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ μας προσκαλεί να παραστούμε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί παρουσία του Αποστολικού Νούντσιου Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου GiuseppeLazzarotto την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. στην εκκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Κορμακίτη, επ’ευκαρία της έλευσης των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ».

Στο χωριό, η τελετή της υποδοχής των Ιερών Λειψάνων θα αρχίσει στις 9.30 π.μ. από το χώρο παρά την Αρχιεπισκοπική κατοικία και ο κόσμος θα πορευτεί προς την εκκλησία ψάλλοντας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τιμηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, οι γηραιότεροι ζώντες του Κορμακίτη (όσοι γεννήθηκαν το 1930 και πριν). Πρόκειται για 56 άτομα, μαζί με άλλους, που στάθηκαν αμετακίνητοι στη γη των προγόνων μας, προφύλαξαν την πίστη, την ελπίδα αλλά και την ευλογημένη γη του Κορμακίτη για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όλοι οι συγχωριανοί θα είναι εκεί την ιερή αυτή μέρα για να πουν το μεγάλο ευχαριστώ!

Θα τους απονεμηθούν σχετικά πιστοποιητικά από το Βατικανό με τις ευλογίες της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Φραγκίσκου καθώς και φυτά ευλογημένης Κυπριακής ελιάς για να τα φυτέψουν στην αυλή του σπιτιού τους. Σύμβολο της αγάπης, ειρήνης και συνέχειας της ζωής από γενεά σε γενεά. Παρακαλούνται όλοι αυτοί που θα τιμηθούν να ευρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους στους πρώτους πάγκους της εκκλησίας. Όσοι πραγματικά αδυνατούν να παραστούν παρακαλούνται όπως αντιπροσωπευτούν από συγγενικό τους πρόσωπο. 

Οι πρωτοβουλίες της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κορμακίτη τυγχάνουν γενικής εκτίμησης και συμβάλλουν αποτελεσματικά στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Συντονιστές: Χριστίνα Πογιατζιή (τηλ. 99 726233), Ηλίας Ζωνιάς (99 176195)