Get Adobe Flash player

 

facebooktree-button

forum-buttonnews-buttonpharmacy-button-newweather-button-newairplaneold

 

Εισοδος μελων

Η ιστοσελίδα asomatos.eu μαζεύει προσωπικά δεδομένα όπως παρουσιάζονται στο σύνδεσμο Register τα οποία επιτρέπουν στα μέλη της να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο μελών μόνο. Μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων αποστέλλοντας email στο info@asomatos.eu.            | 

Έχουμε 131 επισκέπτες συνδεδεμένους και κανένα μέλος

Με ασθενοφόρο όχημα ενισχύεται το Ιατρικό Κέντρο στον Κορμακίτη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σε Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας με το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας, με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στον Κορμακίτη, κατέληξαν σήμερα ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Μούσας και ο Πρέσβης του Κυρίαρχου Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Μάλτας στην Κύπρο Έντουαρτ Ζαρτζέοβιτς. Με βάση την συμφωνία ο σταθμός μετονομάζεται σε "Ιατρικό Κέντρο Άγιος Ιωάννης" (St John Medical Centre) και θα τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Τάγματος  της Μάλτας το οποίο υπάγεται στον Πάπα της Ρώμης και στην Καθολική Εκκλησία. 

Να σημειωθεί ότι το Τάγμα είναι ένα διεθνές αναγνωρισμένο κράτος με καθεστώς παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη και έχει αναπτύξει τεράστια δραστηριότητα σε παγκόσμια κλίμακα στους τομείς των ανθρωπιστικών αποστολών και της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σήμερα το Τάγμα διατηρεί δραστηριότητα σε 120 χώρες και έχει την ευθύνη της διαχείρισης και λειτουργίας 1500 νοσοκομείων, ιατρικών κέντρων και σταθμών παροχής πρώτων βοηθειών ανά τον κόσμο. 

Ως πρώτη πράξη στήριξης του Ιατρικού Κέντρου Άγιος Ιωάννης, το Τάγμα της Μάλτας έχει εξασφαλίσει και δωρίσει στην Μαρωνιτική Κοινότητα ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο (φώτο) το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο σε δέκα μέρες και εφόσον γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις θα ταξιδεύσει στον Κορμακίτη όπου και θα σταθμεύει μόνιμα. Η άφιξη και παρουσία της amboulance στο Ιατρικό Κέντρο στον Κορμακίτη αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική εξέλιξη που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των ηρωικών κατοίκων και θα αντιμετωπίζει με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα όλα τα επείγοντα περιστατικά. 

Ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε ιστορική την συμφωνία με το Τάγμα και δήλωσε πως μέσα από αυτή την στρατηγική συνεργασία το Ιατρικό Κέντρο στον Κορμακίτη μπαίνει σε νέες βάσεις και σταδιακά θα ανοίγει το φάσμα της προσφοράς του. "Το ασθενοφόρο το οποίο θα εξυπηρετεί όλα τα Μαρωνίτικα χωριά είναι ένα πρώτο ηχηρό δείγμα της νέας διάστασης της αποστολής του Κέντρου στη βάση αυτής της συνεργασίας και προς τούτο εκφράζω την ικανοποίησή μου αλλά και τις ειλικρινείς ευχαριστίες ολόκληρης της Κοινότητας προς το Τάγμα της Μάλτας. Είμαστε ευτυχείς που μια ιστορική και παγκόσμια Καθολική οντότητα με τεράστιες εμπειρίες και γνώσεις στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι πλέον μαζί μας και στηρίζει το θεάρεστο αυτό έργο", κατέληξε ο Εκπρόσωπος Γιαννάκης Μούσας.